I dette indlæg vil du høre mere om, hvordan det har været for en au pair, at arbejde for en spirituel og kulturelt jødisk familie.

Husk, hvis du selv har en au pair i Danmark, at du er påkrævet en lovpligtig forsikring for au pair personen.

God fornøjelse med læsningen.

Når du overvejer at arbejde som Au Pair, skal du være vide, at der vil være kulturelle forskelle. Hvert land er anderledes, men det er den enkelte familie i det land, du vælger også!

Hvad du måske ikke har tænkt på er, hvad jeg ikke tænkte på, da jeg begyndte at ansøge som Au Pair person:

Det kan være, at du og din fremtidige værtsfamilie ikke deler den samme religiøse tro. Bør du så blive et Au Pair for en familie af en anden religion?

Dette er, hvad jeg oplevede som et au pair person i en jødisk værtsfamilie.

 

Kostbegrænsninger som udsendt au pair

Som ortodokse jøder fulgte min værtsfamilie en kosher diæt. I denne famøse kosher diæt har du tre kategorier af mad: kød, mejeri og pareve (neutral).

Kød og mejeri må aldrig blandes!

Min værtsfamilie havde to forskellige sæt plader, gryder og pander. Der var også to ovne, to dræn og to opvaskemaskiner. Det tog noget tid at vænne sig til maden, men efter et stykke tid var det helt normalt at spise for mig.

Da kød og mejeri ikke bør blandes, er ikke alt, hvad du finder i butikkerne, kosher. Heldigvis er der i stater i USA (inkluderet New York) særlige symboler på emballagen. Dette gjorde det hundrede gange lettere for mig at handle ind.

 

 Sabbat

Du har måske hørt om sabbat før, men ved du hvordan en typisk sabbat ser ud?

Jøder har ikke lov til at arbejde under sabbatten, hvilken starter hver fredag ​​ved solnedgang og slutter på lørdag ved solnedgang.

At arbejde betyder ikke kun, at jøderne ikke går på arbejde. Det inkluderer fysiske aktiviteter såsom at cykle, køre ærinder, bruge bilen, bruge elektroniske enheder og endda røre ved penge.

I det daglige liv betyder det, at du under sabbatten ikke har tilladelse til at tænde eller slukke lys (Værtsfamilien havde afsat timer til dette), du har ikke lov til at lave mad (de havde alle deres måltider tilberedt, før solen gik ned). Du har ikke lov til at køre eller at blive kørt nogensteder (så hvis du vil et sted hen, skal du gå).

Først blev jeg virkelig overvældet af alt dette. Men i slutningen af ​​året satte jeg faktisk pris på den elektronikfri tid.

Tøj

To af mine værtsbørn, Marc og Elliot, måtte bære specielt religiøst tøj hver dag. De måtte bære det, de kaldte en “tzitzit”, en slags undertøj, med specielt knuste kvaster.

De måtte også bære enten en kippa eller i det mindste en baseballkappe på hovedet.

Som pige behøvede Rose ikke at bære nogen af ​​disse ting.

Helligdage

Helligdage kan være indlysende, men alligevel: Jøder fejrer ikke jul. Da jeg var i New York, var julen i ugen med Hanukka. Der var menoruer overalt i huset, og hver nat skulle der tændes et ekstra lys. Det var smukt at se børnene blive spændte og sige deres bønner (på hebraisk), mens de tændte deres lys.

Selvom jeg ikke mødte julenissen den december, kan jeg med sikkerhed sige, at jeg virkelig nød min tid der.

Så for at besvare spørgsmålet “Bør du blive Au Pair for en familie af en anden religion?”: Hvorfor ikke? Jamen, det tog noget tid at vænne sig til ikke at kunne slukke lyset fredag ​​aftener, men efter et stykke tid blev det normalt.

Jeg er glad for, at jeg besluttede at blive min værtsfamilies Au Pair uanset deres religion. Jeg ville have gået glip af nogle fantastiske mennesker i mit liv ellers.

Vær ikke bange for, hvorvidt du kan lide en værtsfamilie.

Hvem de er som mennesker, er det vigtigste, og religion skal ikke skubbe dig væk fra dem.

Jeg håber, jeg var i stand til at hjælpe dig.

Husk at du skal have en au pair forsikring, hvis du har au pair i Danmark.

Som altid skal du holde øje med mere her på Spiritualitet Kristentro.